Zwangerschapsyoga

Waarom zwangerschapsyoga?zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is er om je te begeleiden tijdens de zwangerschap en vol vertrouwen in je zelf naar de bevalling toe te leven.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is een mooie periode om naar je kind toe te groeien: door contact te maken met je kind kun je een band creëren. Op deze manier leer je het moedergevoel aan te raken en er mee om te gaan.

Wanneer kun je er aan deelnemen?

Vanaf 13 weken kun je deelnemen aan zwangerschapsyoga. Ik krijg vaak dan de vraag: ik ben 26 weken heeft het dan nog nut om mee te doen? Ja zeker heeft het nog nut. Altijd als je tijd, rust en ontspanning neemt voor jezelf, komt dit ten goede aan jou en je kind.

Waaruit bestaat de zwangerschapsyoga?

De yoga lessen bestaan uit oefeningen om problemen deels te voorkomen of dragelijker te maken. Denk hierbij aan rug -, nek -, en bekkenbodemklachten. Door je adem en beweging op elkaar af te stemmen ontspan je, waardoor je beter voorbereid bent op de bevalling.

Je leert om te gaan met rugklachten, weeën, rugweeën, perstechnieken, verschillende ademtechnieken en verschillende vormen van massage

Omdat de partner van grote steun kan zijn is elke laatste les van de maand de aanstaande partner van harte welkom. De partner leert dat deze tijdens de bevalling ook als steun kan dienen en niet afwachtend hoeft toe te zien.zwangerschapsyoga.jpg 2